Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Tosca Witlox

Student-stagiair van 1 mei t/m 28 juni 2024

“Voor mij was dit de perfecte stage om kennis te maken met de advocatuur. De medewerkers waren behulpzaam, geïnteresseerd en deelden graag hun kennis. Wat ik met name inhoudelijk leuk vond was de variatie aan onderwerpen en type zaken waar ik in kon duiken.”

Voor mij was dit de perfecte stage om kennis te maken met de advocatuur. De medewerkers waren behulpzaam, geïnteresseerd en deelden graag hun kennis. Wat ik met name inhoudelijk leuk vond was de variatie aan onderwerpen en type zaken waar ik in kon duiken. Van procesrechtelijke vraagstukken tot huurrechtelijke geschillen en de uitleg van overeenkomsten. Het was oprecht een kantoorbrede stage. Ook vond ik het leuk en leerzaam dat het geven van mijn eigen mening op prijs werd gesteld. Daardoor heb je meer het gevoel betrokken te zijn bij de zaak. Dan komt de advocatuur echt tot leven. Zo ook ter voorbereiding van twee hoorzittingen; een bij de rechtbank in Lelystad en een bij het hof in Amsterdam. Ik werd helemaal meegenomen in het proces. Er werd zelfs gevraagd: ‘Wat denk jij?’.

Na afloop van de zitting sloten we tot twee keer toe af met een lekkere lunch. Een keer langs de weg bij de Shell en de keer na het hof in Amsterdam bij de Bagels & Beans met de client en zijn gezin. Het gerechtshof in Amsterdam is allereerst een bijzonder gebouw. De binnenkant is bijna volledig van marmer. De client (een bouwbegeleider) zei wel dat, ondanks de dure keuze van het materiaal, dit in alle waarschijnlijk tot in der eeuwigheid overeind blijft. De Bagels & Beans om de hoek is trouwens ook de moeite waard vanwege het mooie uitzicht over het IJ. Terug naar kantoor; op de fiets, die ik mocht lenen van een medewerker, via de grachten van Amsterdam naar het Museumplein. Het oog doet ook wat en ook daarom ging ik met veel plezier naar kantoor. Maar nog veel belangrijker, eenmaal binnen, was de goede sfeer die ik telkens aantrof!

Tosca Witlox